Bu Gençlikte İŞ Var! Gerçekten…

Bugün hayatımın en keyifli etkinliklerinden birindeydim. Tüsiad’ın 2011 yılından beri üniversite öğrencileri arasında girişimci gençlerin fikirlerinin değerlendirildiği ve ödüllendirildiği proje yarışması olan “Bu Gençlikte İŞ Var!” finali bugün İstanbul Martı Otel’de gerçekleşti.

Geçtiğimiz yılın birincisi Beliz Bediz’in açılışta yaptığı konuşmada söylediği bir cümle aslında tüm bu organizasyonun amacını özetliyordu. “Bizler iş arayan değil, işveren gençler olmak istiyoruz.” Girişimci olmak isteyen gençlerin amaçları daha güzel nasıl anlatılabilir ki… Tüsiad’ın değerli üyelerinin katkılarıyla ve rehberlik destekleriyle gerçekleşen bu yarışmaya her gün ilgi yoğunlaşıyor ve genç girişimcilerin sayısı katlanarak artıyor.Beni final gününde etkileyen iki konu vardı. Bunlardan birincisi yarışmacı gençlerin iş dünyasının duayenleri ile çalışmayı, bu çalışmanın kendilerine sağladıkları katkıyı, kurdukları kişisel bağlantıları ve burada olmanın itibarını kazandıkları ödüllerden daha çok önemsemeleriydi. Hemen hemen her grup teşekkür konuşmasında bunu dile getirdi. Bu bakış açıları ve kendilerine olan güvenleri bana “Gerçekten!” dedirtti. Beni etkileyen ikinci konu ise Sn. Ümit Nazlı Boyner’in tüm yarışmacı gençlere sevgi ve umut dolu bakışlarıyla, tüm gençleri coşkuyla alkışlamasıydı. Gençlerin heyecanını oturduğu yerde aynı şiddette yaşamasıydı. Şanslıyım ki kendisine bu düşüncelerimi iletme ve kendisiyle tanışma fırsatını buldum. İçinde bulunduğumuz iş dünyasında Sn. Boyner gibi önderlerin olduğunu bilmek beni gelecek için daha da umutlandırdı. Tüsiad’ın bu harika projesi ile ilgili detaylı bilgilere, projenin resmi internet sitesi http://www.bugenclikteisvar.com/index.phpden ulaşabilirsiniz.
 
Final günü ile ilgili bir bölüm de günün en renkli dakikalarına ayırmak istiyorum. Yaklaşık 3 yıl önce SAP Forum’da kendisini ilk kez dinlediğim ve o günden beri kendisini takip ettiğim Sn. Serdar Kuzuloğlu’nun sunumu yine harikaydı. Çok iyi hazırlanılmış, eğlenceli, değişen dünya ile ilgili çok net ve keskin mesajlar veren sunumdan büyük keyif aldığımı söylemeden edemeyeceğim. Kendisini merak edenler kişisel internet sitesi olan http://www.mserdark.com/ dan ziyaret edebilirler.
 
Sevgi ve saygılarımla,

Bir cevap yazın